חג הפסח קרב ובא ורציתי לשתפכם בכמה מתכונים טעימים במיוחד:
טורט אספרסו לפסח
1 כוס חמאה
1 כוס סוכר+1 כפית סוכר
1 כוס אספרסו+2 כפיות אספרסו
6 ביצים + 6 חלמוני ביצה
אבקת סוכר (לקישוט)
המיסו בסיר כפול סוכר, חמאה ואספרסו יחד וערבבו עד שהסוכר נמס. שיפכו את העיסה החמה על השוקוד וערבבו עד שהשוקולד ימס לגמרי, הניחו בצד.
טירפו ביצים וחלמונים, הוסיפו לתערובת השוקולד ושיפכו לתוך תבנית. אפו למשך כשעה בחום בינוני.
הוציאו מהתנור וקררו, שימו לב, כשמוציאים את העוגה החוצה, היא תראה כאילו שהיא לא מוכנה, היא כן! לאחר הקירור פזרו אבקת סוכר.
חשוב מאוד לקרר את העוגה כ 12 שעות מראש.
עוגיות קוקוס לפסח
10 חלבונים
1.5 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1.5 כפית מיץ לימון סחוט
4 כוסות קוקוס טחון
1.שמים סיר על סיר ובו מים רותחים
2.שמים את החלבונים עם הסוכר והלימון בסיר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הקוקוס והוניל ומערבבים ומבשלים כ-8 דקות.
3. בעזרת כף צרים על נייר אפיה עוגיות במרחק של כ 2 ס"מ.
4. מכניסים לתנור ואופים כ20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
לחמניות לפסח
המרכיבים (ל-53-56 לחמניות קטנות):
750 מ"ל מים
10 גרם מלח
3 גרם פלפל שחור (אני השתמשתי בפלפל שחור גרוס גס)
120 מ"ל שמן זית
300 גרם קמח מצה טחון דק
50 גרם שומשום לבן, קלוי
6 ביצים מס' 1
אופן ההכנה:
שיהיה חג פסח שמח וכשר
יפעת מאירי
טורט אספרסו לפסח
1 כוס חמאה
1 כוס סוכר+1 כפית סוכר
1 כוס אספרסו+2 כפיות אספרסו
6 ביצים + 6 חלמוני ביצה
אבקת סוכר (לקישוט)
המיסו בסיר כפול סוכר, חמאה ואספרסו יחד וערבבו עד שהסוכר נמס. שיפכו את העיסה החמה על השוקוד וערבבו עד שהשוקולד ימס לגמרי, הניחו בצד.
טירפו ביצים וחלמונים, הוסיפו לתערובת השוקולד ושיפכו לתוך תבנית. אפו למשך כשעה בחום בינוני.
הוציאו מהתנור וקררו, שימו לב, כשמוציאים את העוגה החוצה, היא תראה כאילו שהיא לא מוכנה, היא כן! לאחר הקירור פזרו אבקת סוכר.
חשוב מאוד לקרר את העוגה כ 12 שעות מראש.
עוגיות קוקוס לפסח
10 חלבונים
1.5 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1.5 כפית מיץ לימון סחוט
4 כוסות קוקוס טחון
1.שמים סיר על סיר ובו מים רותחים
2.שמים את החלבונים עם הסוכר והלימון בסיר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הקוקוס והוניל ומערבבים ומבשלים כ-8 דקות.
3. בעזרת כף צרים על נייר אפיה עוגיות במרחק של כ 2 ס"מ.
4. מכניסים לתנור ואופים כ20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
לחמניות לפסח
המרכיבים (ל-53-56 לחמניות קטנות):
750 מ"ל מים
10 גרם מלח
3 גרם פלפל שחור (אני השתמשתי בפלפל שחור גרוס גס)
120 מ"ל שמן זית
300 גרם קמח מצה טחון דק
50 גרם שומשום לבן, קלוי
6 ביצים מס' 1
אופן ההכנה:
• מבשלים מים, מלח, פלפל ושמן על אש גבוהה, עד לרתיחה.
• מוסיפים קמח מצה ושומשום בבת אחת ובוחשים נמרצות עד שהבצק שהתקבל נפרד מדפנות הסיר.
• מעבירים למיקסר המצויד בוו גיטרה ומערבלים עד לצינון (ויתרתי על שלב זה, ציננתי סתם כך, בחוץ).
• מוסיפים ביצים, בזו אחר זו, עד לקבלת בצק דביק. טועמים את העיסה ומוסיפים מלח או פלפל במידת הצורך.
• מחממים תנור ל- 170 מעלות.
• מכינים תבניות תנור, מרופדות בנייר אפיה.
• מעבירים לשק זילוף (מצויד בצנתר) ומזליפים בצורה הרצויה. לחילופין, משמנים את הידיים במעט שמן זית (או שמן אחר) ויוצרים כדורים קטנים. מניחים בתבנית התנור.
• אופים במשך 50 דקות לערך או עד לקבלת לחמניות מושחמות ויציבות
שיהיה חג פסח שמח וכשר
יפעת מאירי